teisipäev, 12. märts 2019

Küpsis "Merekarp"

Küpsis "Merekarp"

Täidiseks sees püreestatud mustasõstramoos


Samad küpsised, aga ilma moosita, kuna lastele ei maitsenud moosiga


Retsept

Taigen:

Jahu                 0,420 kg
Suhkur             0,200 kg
Või                  0,150 kg
Margariin        0,150 kg
Munavalge      0,070 kg
Sidrun             0,090 kg (bruto)

Täidis:

Keedis              0,140 kg

Glasuur:

Tuhksuhkur      0,250 kg
Kakao               0,015 kg
Vesi                ~0,040 kg 
Valmistamine:

Pehmendatud või ja margariin suhkruga vahustada(u.15-20min.), lisa järk-järgult juurde munavalge, edasi vahustades kuni mass on muutunud heledaks. lisa kondenspiim ja riivitid sidrunikoor ja mahl, vahusta veel ja lõpuks lisa juurde jahu, segades käsitsi. Küpsised pritsitakse läbi tiheda sakilise otsaga kondiitripritsi(ava suurus 1-1,2 cm), veetilga kujulised. Küpsetatakse 200-220ºC juures 5-8 minutit. Kui tooted on jahtunud, liidetakse nad kahekaupa keedisega kokku. Kõpsise teravam ots glasuuritakse kakaopumatiga (valmistatud tuhksuhkrust veest ja kakaost).Laiemale otsale puistatakse tuhksuhkrut.

Pumati valmistamine:

Tuhksuhkur ja kakao sõelutakse, segatakse.
Vesi lisatakse järk-järgult segades, kuni tekib paks hapukoore taoline mass.
Maitsestatakse... Kuumutada kokkusegatud toorained kuni 40 kraadini, pidevalt segades.

1 kommentaar:

  1. Tere!

    Valmistamise osas on nimetatud kondenspiima. Kui palju seda lisada?

    VastaKustuta

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...