Mango - vaarika mousse tort
Pistaatsia biskviitpõhi:
2 muna
70g suhkrut
70 g röstitud pistaatsiapähkleid (jahavatatud)
10g nisujahu
15g sulatatud võid
Valge šokolaadi ja pistaatsia krõbedik:
60g valget šokolaadi
15g rõõska koort 35%
50g röstitud pistaatsiapähkleid(tükeldatud)
Vaarika mousse:
300g värskeid või külmutatud vaarikaid
50g suhkrut
15ml sidrunimahla(värskelt pressitud)
5g želatiinipulbrit
30g külma vett
200g rõõska koort (35% rasvasisaldusega), külmana
Mango mousse:
300g mangot (püreena)
50g suhkrut
5g želatiinipulbrit
30g külma vett
200g rõõska koort(35% rasvasisaldusega), külmana
Vaarika tarretis:
150g värskeid või külmutatud vaarikaid
50g suhkrut
6g želatiinipulbrit
30ml vett
Kaunistamine:
Vaarikad , pistaatsiapuru, erinevad šokolaadid.
Valmistamine:
Valmista pistaatsiabiskviit:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri rasvainega 21cm läbimõõduga vorm ja kata küpsetuspaberiga.
Suures kausis vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks või kuni on kolmekordistunud.
Õrnalt sega juurde jahvatatud pistaatsiapähkel ja nisujahu, kõige viimasena lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks.
Vala tainas vormi ja küpseta 15-17 minutit kuldpruuniks. Kui tikk jääb puhtaks on biskviit valmis. Pane kõrvale ja lase jahtuda.
Valmista ette vaarikakaste et see saaks korralikult maha jahtuda enne vaarikamousse tegemist.
Pane vaarikad, suhkur ja sidrunimahl potti, lase keema tõusta ja keeda keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Eemalda kuumalt pliidilt ja sõelu seemned välja. Kui sõelutud, siis pane kõrvale ja valmista ette želatiin. Lahusta želatiin külmas vees ja lase paisuda umbes 5-10 minutit. Lisa želatiin soojale vaarikakastmele ja sega ühtlaseks. Nüüd tõsta see kõrvale ja lase jahtuda toatemperatuurini, kuni valmistad ette ülejäänud asjad.
Valmista valge šokolaadi ja pistaatsia krõbedik.
Pane šokolaad ja vahukoor kuumakindlasse anumasse ja lase sulada kuumaveevannil. Kui sulanud, eemaldada kuumuselt ja lisa purustatud pistaatsiapähklid ning sega ühtlaseks.
Kasuta 20cm läbimõõduga vormi, et lõigata biskviidilt servad.
Vooderda vorm tordikilega ja pane vorm serveerimisalusele.
Pane vormi põhja biskviit ja määri sellele peale šokolaadi - pistaatsia krõbedik.
Pane kõrvale või külmkappi, seniks kuni valmistad vaarika moussed.
Valmista vaarika mousse.
Vahusta külm vahukoor, kuni tekivad õrnad tipud. Lisa jahtunud vaarikakaste ja sega kuni on muutunud ühtlaseks. Vala saadud segu šokolaadi - pistaatsia krõbedikule. Pane 30 minutiks külma.
Valmista mango mousse.
Koori mango ja lõika viiludeks. Püreesta mango saumikseriga ilusaks püreeks. Lisa suhkur ja sega veel.
Lahusta želatiin külmas vees ja lase paisuda umbes 5-10 minutit. Sulata želatiin kuumaveevannil ja lisa mangopüreele. sega kuni on ühtlane.
Vahusta külm vahukoor, kuni tekivad õrnad tipud. Lisa vahule mangopüree ja sega kuni on ühtlane. Nüüd vala see vaarika moussele. Lase külmas seista umbes h kuni üleöö.
Valmista ette vaarikatarretis.
Pane vaarikad ja suhkur potti. Lase keema tõusta ja keeda umbes 2 minutit. Eemalda kuumuselt ja sõelu seemned välja. Pane seniks kõrvale, kuni valmistad ette želatiini.
Lahusta želatiin külmas vees ja lase paisuda umbes viis minutit. Vala želatiin soojale vaarikakastmele ja sega ühtlaseks. Lase tarretisel jahtuda toatemperatuurile ja siis vala mango moussele.
Hoida külmikus 2 - 3h enne serveerimist.
Kaunistada võib vastavalt oma maitsele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar