Singi-juustu kringel 1,5kg
Otsad lõikasin ära, et saaks ilusamini kokku panna.
Ahjus küpsemas
Ja valmis ta ongi
Tegin ka samast taignast teise väiksema singi-juustu sarvekese
Ahjust välja võetud
Retsept 1 kg
Taigen
450 g jahu
7 g soola
45 g pärmi
20 g suhkrut
30 g margariini
225+g vett
Vahele
100 g võid
450 g pizzakatet (Saaremaa)
150 g riivjuustu
5 g pizzamaitseainet
Peale
100 g riivjuustu
1 tk muna(peale määrimiseks)
Valmistamine
Presspärm lahustada leiges vedelikus (28-30ºC ) või murendada otse jahusse. NB: Pärm tuleb lisada nii, et see ei puutuks kokku ei soola, suhkru ega rasvainega! Sega kõik ained kokku ühtlaseks taignaks ja pane taigen kerkima umbes 10 minutiks rätiku alla.
Rulli taigen jahusel pinnal ristkülikukujuliseks, määri võimalikult ühtlaselt peale või ja pizzamitseaine segu ja siis pizzakate ja riivjuust. Keera taigen rullu võimalikult tihedalt ja tõsta ahjuplaadile ja lõika vastavalt kas kringli- või pärjakujuliseks. Määri pealt munaga j puista peale riivjuust ning jäta kerkima umbes 20-30 minutiks ja kõpseta kringel 180 kraadi juures(kuumaauru ahjus) umbes 20 minutit kuniks kringel on alt ja pealt pruun.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar