pühapäev, 31. märts 2019

Singi-juustukringel

Singi-juustu kringel 1,5kg
Otsad lõikasin ära, et saaks ilusamini kokku panna.


Ahjus küpsemas

Ja valmis ta ongi

Tegin ka samast taignast teise väiksema singi-juustu sarvekese

Ahjust välja võetud


Retsept 1 kg

Taigen

450 g jahu
    7 g soola
  45 g pärmi
  20 g suhkrut
  30 g margariini
225+g vett

Vahele

100 g võid
450 g pizzakatet (Saaremaa)
150 g riivjuustu
    5 g pizzamaitseainet

Peale

100 g riivjuustu
    1 tk muna(peale määrimiseks)

Valmistamine

Presspärm lahustada leiges vedelikus (28-30ºC ) või murendada otse jahusse. NB: Pärm tuleb lisada nii, et see ei puutuks kokku ei soola, suhkru ega rasvainega! Sega kõik ained kokku ühtlaseks taignaks ja pane taigen kerkima umbes 10 minutiks rätiku alla. 

Rulli taigen jahusel pinnal ristkülikukujuliseks, määri võimalikult ühtlaselt peale või ja pizzamitseaine segu ja siis pizzakate ja riivjuust. Keera taigen rullu võimalikult tihedalt ja tõsta ahjuplaadile ja lõika vastavalt kas kringli- või pärjakujuliseks. Määri pealt munaga j puista peale riivjuust ning jäta kerkima umbes 20-30 minutiks ja kõpseta kringel 180 kraadi juures(kuumaauru ahjus) umbes 20 minutit kuniks kringel on alt ja pealt pruun.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...