Korvikesed ahjus
Sefiirikorvikesed valmis
Kõigile maitsesid väga :)
Retsept
Magus mandli-muretaigen
Jahu 0,150 kg
Mandlijahu 0,038 kg
Suhkur 0,100 kg
Muna 1 tk
Valmistamine
Segada omavahel jahu ja mandlijahu, lisada suhkur ja segada omavahel. Lisada võikuubikud ja näpistada puruks, lisada muna ja segada taigen valmis. Taigen jahutatakse 2-6ºC juures umbes 30 minutit.
Taigen rullitakse 7-8 mm paksuseks. Asetatakse peale õlitatud vormid ja pressitakse taigen vormi. Küpsetatakse 200-220ºC juures 10-15 minutit. Mina küpsetasin 200 kraadi juures 12-13 minutit.
Munavalge-keedukreem ehk sefiir
Munavalge 0,140 kg
Suhkur 0,280 kg
Sidrunhape 0,005 kg
Vesi 0,090 kg
Valmistamine
Munavalged vahustatakse tugevaks vahuks. Veest ja suhkrust keedetakse samaaegselt siirup, kuuliproovini 115-118ºC. Kuum siirup lisatakse munavalgevahule peene joana, jätkates vahustamist. Sidrunhape lisatakse vahustamise lõpus. Soovi korral maitsestatakse. Mina maitsestasin kirsimahlaga ja roosakama värvi saamiseks lisasin veidi punast toiduvärvi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar