pühapäev, 31. märts 2019

Sefiirikorvike

Korvikesed ahjus

Sefiirikorvikesed valmis
Kõigile maitsesid väga :)

Retsept


Magus mandli-muretaigen

Jahu                    0,150 kg
Mandlijahu         0,038 kg
Suhkur                0,100 kg
Muna                  1 tk

Valmistamine

Segada omavahel jahu ja mandlijahu, lisada suhkur ja segada omavahel. Lisada võikuubikud ja näpistada puruks, lisada muna ja segada taigen valmis. Taigen jahutatakse 2-6ºC juures umbes 30 minutit.

Taigen rullitakse 7-8 mm paksuseks. Asetatakse peale õlitatud vormid ja pressitakse taigen vormi. Küpsetatakse 200-220ºC  juures 10-15 minutit. Mina küpsetasin 200 kraadi juures 12-13 minutit.


Munavalge-keedukreem ehk sefiir

Munavalge          0,140 kg
Suhkur                 0,280 kg
Sidrunhape          0,005 kg
Vesi                      0,090 kg

Valmistamine

Munavalged vahustatakse tugevaks vahuks. Veest ja suhkrust keedetakse samaaegselt siirup, kuuliproovini 115-118ºC. Kuum siirup lisatakse munavalgevahule peene joana, jätkates vahustamist. Sidrunhape lisatakse vahustamise lõpus. Soovi korral maitsestatakse. Mina maitsestasin kirsimahlaga ja roosakama värvi saamiseks lisasin veidi punast toiduvärvi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...