kolmapäev, 3. aprill 2019

Vaniljekreemisai

Vaniljekreemisai enne ahju minekut


Vaniljekreemisai ahjust väljas


Valmis serveerimiseks, esimesed.


Ei tea juba mitmendad, aga tulid jupa veidi paremini välja.

Retsept

Taigen:

Nisujahu(T550)       0,768 kg
Presspärm                0,048 kg
Suhkur                     0,072 kg
Margariin                0,110 kg
Muna                       0,090 kg 
Sool                         0,010 kg
Vesi                       ~0,300 kg

Kõik toorained segatakse ühtlaseks tainaks ja lastakse käärida. Kerkekapi temperatuur 28-32ºC. Käärimise aeg 30-40 minutit.

Vormimine ja kreemi valmistamine:
Nisujahu(T550)                     0,072 kg
Margariin                               0,110 kg

Vaniljekreem:
Vaniljekreemipulber ''Frio''  0,140 kg
Vesi                                       0,400 kg
Mina kasutasin "Ekströmsi"
vaniljekreemipulbrit ja valmistasin
pakendil antud juhendi järgi.
        

Viimistlus: 
Muna                                    0,030 kg
Vesi                                      0,015 kg

Küpsetamine ja viimistlus:
Tuhksuhkur                          0,036 kg

Valmistamine:
Tainas rullitakse jahuga ülepuistatud laual ristkülikuks. 2/3 tainast kaetakse pehme margariiniga ja pannakse kolmeks kokku.Rullimist ja kokkupanekut teostatakse veel üks kord.
Tainas asetatakse jahedasse 20-25 minutiks. Tainas rullitakse lahti ja lõigatakse ruudukujulised tainatükid, massiga 64-66g. Tainatüki keskele pritsitakse vaniljekreem 25g ja tainatüki kaks nurka vormitakse keskele kokku. Asetatakse kerkima.
Vaniljekreemi valmistamine: vaniljekreemipulber segatakse külma veega.
Enne ahju panekut viimistletakse tooted munamäärdega. Küpsetatakse ~200ºC juures 10-12 minutit. Jahtunud tooted viimistletakse tuhksuhkruga.

























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...