Vaniljekreemisai enne ahju minekut
Vaniljekreemisai ahjust väljas
Retsept
Taigen:
Nisujahu(T550) 0,768 kg
Presspärm 0,048 kg
Suhkur 0,072 kg
Margariin 0,110 kg
Muna 0,090 kg
Sool 0,010 kg
Vesi ~0,300 kg
Kõik toorained segatakse ühtlaseks tainaks ja lastakse käärida. Kerkekapi temperatuur 28-32ºC. Käärimise aeg 30-40 minutit.
Vormimine ja kreemi valmistamine:
Nisujahu(T550) 0,072 kg
Margariin 0,110 kg
Vaniljekreem:
Vaniljekreemipulber ''Frio'' 0,140 kg
Vesi 0,400 kg
Mina kasutasin "Ekströmsi"
vaniljekreemipulbrit ja valmistasin
pakendil antud juhendi järgi.
Vesi 0,400 kg
Mina kasutasin "Ekströmsi"
vaniljekreemipulbrit ja valmistasin
pakendil antud juhendi järgi.
Viimistlus:
Muna 0,030 kg
Vesi 0,015 kg
Küpsetamine ja viimistlus:
Tuhksuhkur 0,036 kg
Valmistamine:
Tainas rullitakse jahuga ülepuistatud laual ristkülikuks. 2/3 tainast kaetakse pehme margariiniga ja pannakse kolmeks kokku.Rullimist ja kokkupanekut teostatakse veel üks kord.
Tainas asetatakse jahedasse 20-25 minutiks. Tainas rullitakse lahti ja lõigatakse ruudukujulised tainatükid, massiga 64-66g. Tainatüki keskele pritsitakse vaniljekreem 25g ja tainatüki kaks nurka vormitakse keskele kokku. Asetatakse kerkima.
Vaniljekreemi valmistamine: vaniljekreemipulber segatakse külma veega.
Enne ahju panekut viimistletakse tooted munamäärdega. Küpsetatakse ~200ºC juures 10-12 minutit. Jahtunud tooted viimistletakse tuhksuhkruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar