Ilma täidiseta
Nutella täidisega
Ahjus umbes 30 kraadi juures kerkimas
Nutella täidisega valmis groissandid
Ilma täidiseta groissandid
Lõikasin keskelt pooleks
Lõikasin keskelt pooleks nutella täidisega
Retsept
Pärmi-lehhtaigen
Jahu 0,500 g
Suhkur 0,075 g
Sool 0,010 g
Või 0,050 g
Või 0,050 g
Pärm 0,020 g
Vesi 0,250 g
Kihistusvõi 0,165 g (mina kasutasin valio võid ilma soolata)
Valmistamine
Pane jahu, pärm, sool, suhkur ja vesi kaussi ja sega ühtlane taigen. Lisa või ja sega aeglaselt mikseris veel 10 minutit.
Pärmi-lehttaigna kihitamine
1. Margariin rullitakse ühtlase paksusega ristkülikuks. Taigen rullitakse kaks korda suuremaks kui margariin. Margariin pannakse taignale ning taigen keeratakse ümber margariini, servad surutakse kinni. Margariini all ja peal olev taignakiht peavad olema ühesuguse paksusega, see tagab lõpptoote ühtlase lehelisuse.
Taigen rullitakse õhemaks ja lastakse kilega kaetult 10–15 minutit jahedas puhata, seejärel rullitakse ja tõstetakse kolmeks kokku. Kokku tõstmisel tuleb rullimiseks kasutatud kuiv jahu taigna pinnalt ära pühkida, et kindlustada taigna omavaheline kokkuhaakuvus. Kihitamist korratakse veel kaks korda. Iga kokkupaneku järel lastakse taignal jahedas 10–15 minutit kaetult puhata. Kihitatakse kokku kolm korda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar