laupäev, 30. märts 2019

Tasty tasty groissandid

Ilma täidiseta

Nutella täidisega

Ahjus umbes 30 kraadi juures kerkimas

Nutella täidisega valmis groissandid

Ilma täidiseta groissandid 

Lõikasin keskelt pooleks



Lõikasin keskelt pooleks nutella täidisega

Retsept

Pärmi-lehhtaigen
Jahu               0,500 g 
Suhkur           0,075 g
Sool               0,010 g
Või                0,050 g
Pärm             0,020 g
Vesi               0,250 g
Kihistusvõi    0,165 g  (mina kasutasin valio võid ilma soolata)

Valmistamine

Pane jahu, pärm, sool, suhkur ja vesi kaussi ja sega ühtlane taigen. Lisa või ja sega aeglaselt mikseris veel 10 minutit.
Pärmi-lehttaigna kihitamine
1. Margariin rullitakse ühtlase paksusega ristkülikuks. Taigen rullitakse kaks korda suuremaks kui margariin. Margariin pannakse taignale ning taigen keeratakse ümber margariini, servad surutakse kinni. Margariini all ja peal olev taignakiht peavad olema ühesuguse paksusega, see tagab lõpptoote ühtlase lehelisuse.
11.1.3
Taigen rullitakse õhemaks ja lastakse kilega kaetult 10–15 minutit jahedas puhata, seejärel rullitakse ja tõstetakse kolmeks kokku. Kokku tõstmisel tuleb rullimiseks kasutatud kuiv jahu taigna pinnalt ära pühkida, et kindlustada taigna omavaheline kokkuhaakuvus. Kihitamist korratakse veel kaks korda. Iga kokkupaneku järel lastakse taignal jahedas 10–15 minutit kaetult puhata. Kihitatakse kokku kolm korda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...