kolmapäev, 14. aprill 2021

Sefiiritort

 Sefiiritort 1,1kg

Tort koosneb  kahest immutatud biskviidist, mis on omavahel ühendatud võikreemiga. Tordi ääred ja pealispind on viimistletud sefiiri ja kakaoglasuurist kaunistustega.





Valmistamine:                                                                                                                                                                                                     

Biskviit:                                          

Nisujahu 550            0,120kg

Suhkur                      0,100kg

Muna                        0,200kg


Immutus:

Suhkur                       0,150kg

Vesi                           0,150kg


Võikreem:

Või 0,080kg

Tuhksuhkur 0,040kg

Kondenspiim suhkruga    0,040kg

Vesi 0,020kg

Keedis 0,050kg


Sefiir:

Munavalge 0,134kg

Suhkur 0,300kg

Sidrunhape 0,003kg

Vesi 0,120kg

Aroom

Biskviidi valmistamine:

Muna vahustatakse koos suhkruga tugevaks vahuks, lisatakse sõelutud jahu ning segatakse ühtlaseks tainaks. Tainas pannakse 20cm läbimõõduga vormi ja küpsetatakse 190-200 kraadi juures ~15-20 minutit.

Immutus:

Immutuse jaoks keedetakse suhkrust ja veest siirup.

Võikreemi valmistamine:

Või, kondenspiim ja sõelutud tuhksuhkur vahustatakse valkjaks, kohevaks massiks. Vahustamise lõpus lisatakse jahutatud vesi. 

Maitsestatakse keedisega.

Sefiiri valmistamine:

Suhkrust ja veest keedetakse siirup keskmise kuuliproovini 118-120 kraadini.

Munavalge pannakse vahustuma kui siirup on keema läinud, umbes 110 kraadi.

Siirup lisatakse peene joana munavalgevahule ja jätkatakse vahustamist, kuni kreemi paksenemiseni.

Vahustamise lõpus lisatakse aroom.

Tordi ääred ja pealispind viimistletakse sefiiri ja kakaoglasuurist kaunistustega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...