Sefiiritort 1,1kg
Tort koosneb kahest immutatud biskviidist, mis on omavahel ühendatud võikreemiga. Tordi ääred ja pealispind on viimistletud sefiiri ja kakaoglasuurist kaunistustega.
Valmistamine:
Biskviit:
Nisujahu 550 0,120kg
Suhkur 0,100kg
Muna 0,200kg
Immutus:
Suhkur 0,150kg
Vesi 0,150kg
Võikreem:
Või 0,080kg
Tuhksuhkur 0,040kg
Kondenspiim suhkruga 0,040kg
Vesi 0,020kg
Keedis 0,050kg
Sefiir:
Munavalge 0,134kg
Suhkur 0,300kg
Sidrunhape 0,003kg
Vesi 0,120kg
Aroom
Biskviidi valmistamine:
Muna vahustatakse koos suhkruga tugevaks vahuks, lisatakse sõelutud jahu ning segatakse ühtlaseks tainaks. Tainas pannakse 20cm läbimõõduga vormi ja küpsetatakse 190-200 kraadi juures ~15-20 minutit.
Immutus:
Immutuse jaoks keedetakse suhkrust ja veest siirup.
Võikreemi valmistamine:
Või, kondenspiim ja sõelutud tuhksuhkur vahustatakse valkjaks, kohevaks massiks. Vahustamise lõpus lisatakse jahutatud vesi.
Maitsestatakse keedisega.
Sefiiri valmistamine:
Suhkrust ja veest keedetakse siirup keskmise kuuliproovini 118-120 kraadini.
Munavalge pannakse vahustuma kui siirup on keema läinud, umbes 110 kraadi.
Siirup lisatakse peene joana munavalgevahule ja jätkatakse vahustamist, kuni kreemi paksenemiseni.
Vahustamise lõpus lisatakse aroom.
Tordi ääred ja pealispind viimistletakse sefiiri ja kakaoglasuurist kaunistustega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar