Lemon curd ehk sidrunivõie
Retsept
1 dl sidrunimahla
1 spl riivitud sidrunikoort
3 munakollast
80 g suhkrut
50 g võid tükikestena
Pressi sidrunist välja mahl ja riivi koor. Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni. Vali kauss, mis mahub kastrulisse niimoodi, et põhi ei puuduta vett. Klopi munakollased vispliga kausis lahti. Lisa suhkur, sidrunimahl, -koor ja võitükid. Kuumuta pidevalt vispliga segades, kuni segu pakseneb. Ära keeda! Hoia segu keemise piiril. Kannatust! Paksenemiseks kulub u 10 minutit. Lase täielikult jahtuda, külmkapis seistes kreem pakseneb veelgi. Sidrunivõiet võib ka pritskoti abil makroonipoolikule suruda.
50 g võid tükikestena
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar