esmaspäev, 25. märts 2019

Lemon curd ehk sidrunivõie

Lemon curd ehk sidrunivõie

Retsept

1 dl sidrunimahla
1 spl riivitud sidrunikoort 
3 munakollast
80 g suhkrut
50 g võid tükikestena


Valmistamine

Pressi sidrunist välja mahl ja riivi koor. Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni. Vali kauss, mis mahub kastrulisse niimoodi, et põhi ei puuduta vett.  Klopi munakollased vispliga kausis lahti. Lisa suhkur, sidrunimahl, -koor ja võitükid. Kuumuta pidevalt vispliga segades, kuni segu pakseneb. Ära keeda! Hoia segu keemise piiril. Kannatust! Paksenemiseks kulub u 10 minutit. Lase täielikult jahtuda, külmkapis seistes kreem pakseneb veelgi. Sidrunivõiet võib ka pritskoti abil makroonipoolikule suruda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...