reede, 23. oktoober 2020

Šokolaaditükkidega küpsised

 


Koostisosad:

250 g toasooja võid
225 g fariinsuhkrut
1 näpiuotsatäis soola
2 tl vanilliessentsi või- suhkrut
2 tk muna (M suurus)
300 g nisujahu
0,5 tl söögisoodat
150 g tumedat šokolaadi


Valmistamine:

1. Segage või, suhkur, sool ja vanillessents vispliga kreemjaks. Lisage ükshaaval munad. Segage jahu söögisoodaga ning valage või-munakreemi juurde ja segage ühtlaseks. Hakkige šokolaad ja valage taina juurde ning segage ettevaatlikult läbi.

2. Asetage supilusikatäis tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jätke piisavalt ruumi, kuna tainas sulab küpsemise ajal. Ühele plaadile mahub umbes 9 küpsist. Vormige käega plaadil küpsised vajadusel veidi ümaramaks ning vajutage õrnalt veidi madalamaks.

3. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 175 °C juures 10–12 minutit. Võtke küpsetusplaat ahjust välja, laske küpsistel plaadil paar minutit seista ja tõstke need seejärel restile jahtuma. Esialgu on küpsised pehmed, jahtudes muutuvad kõvemaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...