pühapäev, 5. mai 2019

Palmiksai mooniseemnetega



Retsept:

Koostisosad
450 g nisujahu
25 g Presspärm
3 dl Vesi
1 tl Sool
1 tl Suhkur
25 g Või
Valmistamine
1. Pudenda pärm tainakaussi, soojenda vesi 37 °C-ni. Lahusta pärm puulusikaga hõõrudes väheses vees ja kalla siis juurde ülejäänu. Lisa pool jahukogusest ning sega korralikult. Lisa järk-järgult teine pool jahust ja sõtku hoolsalt. Seejärel lisa suhkur ja sool ning vähehaaval toasoe või. Sõtku tugevalt, kuni tainas on ühtlane ega jää enam kausi servade külge kinni.
2. Tõsta umbes tunniks ajaks sooja kohta ja lase kerkida kahekordseks.
3. Pane kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ning jaga kolmeks võrdseks osaks. Vormi neist piklikud tükid ja rulli kergelt tainarulliga lahti. Soovi korral puista peale meelepärast maitseainet (nt kardemoni) või pähkleid, kuivatatud puuvilju vms.
4. Keera tainatükid pikemast servast rulli ning põimi kolmest rullist palmik. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida 20 minutit. Piserda enne ahjupanekut veega.
5. Küpseta 200 kuni 220 kraadises ahjus 25-30 minutit ehk kuni saia sisetemperatuur on 96 °C. Lase rätiku all jahtuda. Kogustest valmib 1 sai.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...