pühapäev, 5. mai 2019

Teekook keedukreemiga




Tainas:

3 dl piima
30-35 g pärmi
muna
75-100 g suhkrut
0.5 tl soola
1 tl peenestatud kardemoni või 0.5 sidruni riivitud koor
75-100 g võid
400-450 g nisujahu

Sõmer kate:

100 g nisujahu
3 sl suhkrut
50-60 g võid
2 sl hakitud mandleid või pähkleid
1 tl kaneeli soovi korral

Määrimiseks:

munavalget või muna

Valmistamine:
Valmista eelkergitusega pärmitainas. Vedelda pärm leiges piimas või hõõru enne piimaga segamist 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa umbes pool jahukogusest ja lase kerkida.
Vahusta pehme või ja muna suhkruga, lisa maitseained. Sega muna-võivaht eeltainasse, lisa sool, ülejäänud jahu ja klopi puulusikaga, kuni tekivad õhumullikesed ja tainas hakkab kausi küljest lahti lööma.
Pane tainas võitatud plaadile, aja märja käega ühtlaselt laiali ja lase kerkida.
Vahepeal valmista sõmer kate. Haki ained tainalaual segamini ja hõõru käte vahel tombuliseks puruks.
Määri kerkinud tainas ettevaatlikult muna(valge)ga, puista üle sõmera kattega ja küpseta keskmise kuumusega ahjus helepruuniks.
Pärast küpsetamist libista sai plaadilt tainalauale ja kata rätikuga.
Jahtunud sai lõika neljakandilisteks tükkideks.

TEEKOOK:
Lõika jahtunud plaadisai pika terava noaga kaheks kihiks. Alumisele poolele määri piima-vanillikreemi või võikreemi, kata pealmise poolega ja lõika neljakandilisteks tükkideks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...