Pavlova
Selline siis ta tuli, ise ma pole rahule jäänud. kuna minu meelest pole välja tulnud.
Arenguruumi veel on :)
Retsept võetud nami-namist
Retsept võetud nami-namist
Beseepõhi:
6 toasooja suurt munavalget
0.25 tl soola
300 g suhkrut (nt Billington's)
1 sl kartuli- või maisitärklist
1 tl vanilliekstrakti või vanillikauna seemned
2 tl valget või prosecco veiniäädikat või sidrunimahla
Serveerimiseks:
2 dl rõõska koort
200 g kreemjat kohupiima
1 tl vanilliekstrakti või 3 sl suhkrut
400 g maasikaid (u 1 liiter marju)
4 kiivit
Kuumuta ahi 160ºC. Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).
Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse.
Kaunistamiseks koori kiivid ja lõika viiludeks, maasikad lõika pooleks või neljaks (olenevalt suurusest). (Kaunista tort kiividega vahetult enne serveerimist, sest pikemal kokkupuutel piimatootega lähevad kiivid mõruks.)
Kui soovid, siis karamellista hakitud pistaatsiapähkleid väheses suhkrus kuumal pannil, lase jahtuda ning puista tordile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar