reede, 17. mai 2019

Lehesai

Lehesai






Tainas:

Nisujahu 550             0,800kg
Presspärm                 0,030kg
Suhkur                      0,154kg
Margariin                  0,080kg
Munamass                 0,060kg
Sool                           0,012kg
Vesi                           0,360kg

Valmistamine: 

Kõik toorained segatakse ühtlaseks tainaks ja lastakse käärida
Kerkekapi temperatuur 28-32 kraadi.
Käärimise aeg 40-50 minutit.

Vormimine:

Nisujahu 550                   0,060kg
Margariin                         0,088kg
Küpsetuskindel moos      0,340kg
Modifitseeritud tärklis     0,016kg

Tainas rullitakse 1,5 cm paksuseks ristkülikuks. 2/3 tainast kaetakse margariiniga ja pannakse kolmeks kokku.
Rullimist teostatakse veel üks kord.
Tainas asetatakse jahedasse 20-25 minutiks.
Tainas rullitakse 1,5 cm paksuseks.
Lõigatakse ruudukujulised tainatükid, massiga 64-66 g.
Tainatüki keskele pannakse keedis 15 g, vormitakse kolmnurkselt kokku ja tehakse kahele küljele kokku ja tehakse kahele küljele lõiked.
Küpsetuskindla keedise puudumisel lisatakse tavakeedisele modifitseeritud tärklist.
Asetatakse kerkima 45-50 minutiks.

Viimistlus ja küpsetamine:

Vesi                            0,020kg
Munamass                  0,030kg
GLASUUR:
Suhkur                        0,240kg
Vesi                             0,096kg

Enne ahju asetamist viimistletakse tooted munamäärdega.
Küpsetatakse 200-210 kraadi juures 10-12 minutit.

Glasuuri valmistamiseks keedetakse suhkrust ja veest siirup 110 kraadini.
Jahtunud tooted kaetakse glasuuriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...