Singipirukas
Tainas: 20tk
Nisujahu 550 0,720kg Kõik toorained segatakse ühtlaseks tainaks ja lastakse käärida.
Presspärm 0,020kg Kerkekapi temperatuur 30-35 kraadi.
Suhkur 0,060kg Käärimise aeg 20-30 minutit.
Margariin 0,060kg
Taimne õli 0,010kg
Munamass 0,040kg
Sool 0,008kg
Vesi 0,360kg
Täidis ja vormimine:
Keedusink 0,440kg Sibul puhastatakse, tükeldatakse ja röstitakse kuumas õlis.
Mugulsibul 0080kg Keedusink aetakse läbi hakkmasina või riivitakse jämeda Juust 0,100kg riiviga, lisatakse röstitud sibul ja juust ning segatakse kokku.
Taimne õli 0,044kg Tainast vormitakse jahusel laual ümara kujuga kuklid,
Nisujahu 550(puisteks) 0,080kg kaaluga 55g, kergitatakse.
Kerkinud kuklid rullitakse laiali, keskele asetatakse täidis 25g
ja vormitakse piklik ovaalne pirukas.
Asetatakse küpsetusplaadile kerkima 30-45 minutiks. Enne ahju asetamist viimistletakse tooted muna-vee seguga. Küpsetatakse
200-210 kraadi juures 8-12 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar