Tainas:
1 l õuna- või apelsinimahla või hapupiima
100 g pärmi
3 dl tumedat siirupit
3 dl kaerakliisid
3 dl rukkijahu
3 dl maltoosat
1 sl meresoola
10 dl nisujahu
vormide määrimiseks võid või õli
Leota pärm käesoojas mahlas ja sega hästi. Lisa kõik ained ja sega. Tainas peaks jääma nii pehme, et saad seda puulusikaga segada. Kata rätiga ja jäta 40 minutiks kerkima. Määri 3-4 leivavormi rasvainega, täida need poolenisti tainaga ja kata rätiga. Lase veel pool tundi kerkida.
Küpseta leibu 175 C juures 30 minutit, määri siirupi-vee seguga ja küpseta veel pool tunnikest või kuni leivad on küpsed. Lase hetk vormides jahtuda, kummuta restile ja jäta sinna lõplikult jahtuma. Leiba on hea ka sügavkülmutada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar