neljapäev, 30. jaanuar 2020

Stritsel kaneeli- ja šokolaadipisaratega

Stritsel kaneeli- ja šokolaadipisaratega


2 tk
Retsepti kaal
Valmistamise kaal
Hind 20% ta
Toiduained
Ühik
1 bruto
Kao %
1 neto
2 bruto
2 neto
Ühiku h
Retsepti h
Tainas






Piim
l
0,125

0,125
0,250
0,250
   0,55 €
       0,07 €
Pärm
kg
0,013

0,013
0,025
0,025
   2,20 €
       0,03 €
Suhkur
kg
0,038

0,038
0,075
0,075
   0,56 €
       0,02 €
Margariin
kg
0,038

0,038
0,075
0,075
   2,44 €
       0,09 €
Muna
kg
0,500

0,025
1,000
0,050
   0,08 €
       0,04 €
Sool
kg
0,003

0,003
0,003
0,006
   0,34 €
       0,00 €
Jahu
kg
0,275

0,275
0,550
0,550
   0,44 €
       0,12 €
Täidis

0,000


0,000
0,000

          -  
Margariin
kg
0,050

0,050
0,100
0,100
   2,44 €
       0,12 €
Pruun suhkur(demerara)
kg
0,020

0,020
0,040
0,040
   2,22 €
       0,04 €
Kaneel
kg
0,003

0,003
0,006
0,006
  25,09 €
       0,08 €
Vanillisuhkur
kg
0,003

0,003
0,006
0,006
  39,60 €
       0,12 €
Šokolaadipisarad(küpsetuskindlad)
kg
0,035

0,035
0,070
0,070
   8,00 €
       0,28 €
Šokolaadiglasuur

0,000


0,000
0,000

          -  
Šokolaad(54,5%)
kg
0,038

0,038
0,075
0,075
  12,00 €
       0,45 €
Rõõskkoor 35%
l
0,050

0,050
0,100
0,100
   3,40 €
       0,17 €
Pärlsuhkur
kg
0,010

0,010
0,020
0,020
   2,54 €
       0,03 €
Viimistlus




0,000
0,000

          -  
Nisujahu
kg


0,010
0,000
0,020
   0,44 €
          -  
Muna
kg
0,006

0,006
0,012
0,012
   0,08 €
       0,00 €
Kokku:



0,740


 omahind
       1,66 €
 hind kattega 200%
       5,00 €
Hind km-ga:
       6,00 €
1 tüki hind
       1,00 €


Taina valmistamine:

1. Soojale piimale lisan soola jasuhkru.
2. Puistan sisse pärmi ja segan ühtlaseks.
3. Lisan muna, sõelutud jahu ja sulatatud margariini.
4. Mikserdan tainast niikaua kuni laseb ennast kausi küljest lahti.
5. Puistan peale jahu ja asetan 30-60 minutiks sooja kohta kerkima.
6. Peale taina kerkimist rullin taina ühtlaselt lahti.
7. Määrin peale täidise ja puistan sinna peale küpsetuskindlad šokolaadipisarad.
8. Rullin taina kokku ja lõikan endale sobiva mustriga.
9. Valmis stritslil lasen veel pool tundi kerkida ja pärast kerkimist määrin pealt muna-veeseguga.
10. Küpsetan 180-200 C juures 20-25 minutit.
11. Küpsenud stritsli katan šokolaadiglasuuri ja pärlsuhkruga.

Täidise valmistamine:

1. Mikseran margariini, suhkru, kaneeli ja vanillisuhkruga ühtlaseks massiks.

Šokolaadiglasuur:

1. Sulatan šokolaadi ja segan rõõsakoorega.
2. Kuumutan max. 45 C.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...