Stritsel kaneeli- ja šokolaadipisaratega |
||||||||
2 tk | ||||||||
Retsepti kaal
|
Valmistamise kaal
|
Hind 20% ta
|
||||||
Toiduained
|
Ühik
|
1 bruto
|
Kao %
|
1 neto
|
2 bruto
|
2 neto
|
Ühiku h
|
Retsepti h
|
Tainas
|
||||||||
Piim
|
l
|
0,125
|
0,125
|
0,250
|
0,250
|
0,55 €
|
0,07 €
|
|
Pärm
|
kg
|
0,013
|
0,013
|
0,025
|
0,025
|
2,20 €
|
0,03 €
|
|
Suhkur
|
kg
|
0,038
|
0,038
|
0,075
|
0,075
|
0,56 €
|
0,02 €
|
|
Margariin
|
kg
|
0,038
|
0,038
|
0,075
|
0,075
|
2,44 €
|
0,09 €
|
|
Muna
|
kg
|
0,500
|
0,025
|
1,000
|
0,050
|
0,08 €
|
0,04 €
|
|
Sool
|
kg
|
0,003
|
0,003
|
0,003
|
0,006
|
0,34 €
|
0,00 €
|
|
Jahu
|
kg
|
0,275
|
0,275
|
0,550
|
0,550
|
0,44 €
|
0,12 €
|
|
Täidis
|
0,000
|
0,000
|
0,000
|
- €
|
||||
Margariin
|
kg
|
0,050
|
0,050
|
0,100
|
0,100
|
2,44 €
|
0,12 €
|
|
Pruun suhkur(demerara)
|
kg
|
0,020
|
0,020
|
0,040
|
0,040
|
2,22 €
|
0,04 €
|
|
Kaneel
|
kg
|
0,003
|
0,003
|
0,006
|
0,006
|
25,09 €
|
0,08 €
|
|
Vanillisuhkur
|
kg
|
0,003
|
0,003
|
0,006
|
0,006
|
39,60 €
|
0,12 €
|
|
Šokolaadipisarad(küpsetuskindlad)
|
kg
|
0,035
|
0,035
|
0,070
|
0,070
|
8,00 €
|
0,28 €
|
|
Šokolaadiglasuur
|
0,000
|
0,000
|
0,000
|
- €
|
||||
Šokolaad(54,5%)
|
kg
|
0,038
|
0,038
|
0,075
|
0,075
|
12,00 €
|
0,45 €
|
|
Rõõskkoor
35%
|
l
|
0,050
|
0,050
|
0,100
|
0,100
|
3,40 €
|
0,17 €
|
|
Pärlsuhkur
|
kg
|
0,010
|
0,010
|
0,020
|
0,020
|
2,54 €
|
0,03 €
|
|
Viimistlus
|
0,000
|
0,000
|
- €
|
|||||
Nisujahu
|
kg
|
0,010
|
0,000
|
0,020
|
0,44 €
|
- €
|
||
Muna
|
kg
|
0,006
|
0,006
|
0,012
|
0,012
|
0,08 €
|
0,00 €
|
|
Kokku:
|
0,740
|
omahind
|
1,66 €
|
|||||
hind kattega 200%
|
5,00 €
|
|||||||
Hind km-ga:
|
6,00 €
|
|||||||
1 tüki hind
|
1,00 €
|
Taina valmistamine:
1. Soojale piimale lisan soola jasuhkru.
2. Puistan sisse pärmi ja segan ühtlaseks.
3. Lisan muna, sõelutud jahu ja sulatatud margariini.
4. Mikserdan tainast niikaua kuni laseb ennast kausi küljest lahti.
5. Puistan peale jahu ja asetan 30-60 minutiks sooja kohta kerkima.
6. Peale taina kerkimist rullin taina ühtlaselt lahti.
7. Määrin peale täidise ja puistan sinna peale küpsetuskindlad šokolaadipisarad.
8. Rullin taina kokku ja lõikan endale sobiva mustriga.
9. Valmis stritslil lasen veel pool tundi kerkida ja pärast kerkimist määrin pealt muna-veeseguga.
10. Küpsetan 180-200 C juures 20-25 minutit.
11. Küpsenud stritsli katan šokolaadiglasuuri ja pärlsuhkruga.
Täidise valmistamine:
1. Mikseran margariini, suhkru, kaneeli ja vanillisuhkruga ühtlaseks massiks.
Šokolaadiglasuur:
1. Sulatan šokolaadi ja segan rõõsakoorega.
2. Kuumutan max. 45 C.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar