laupäev, 25. jaanuar 2020

Pita leivad





Tainas:

25 g pärmi või pakk kuivpärmi
3 dl käesooja vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
450 g nisujahu

Valmistamine:


Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa suhkur ja sool. Lisa niipalju jahu, kui segusse mahub, ent tainas ei tohi liiga kõva olla.
Sõtku hoolega läbi, kuni saad sileda ja läikiva taina. Kata tainakauss köögirätikuga ning lase tund aega kerkida.

Pane ahi 250 C peale kuumenema, tõsta küpsetusplaat samuti ahju. 

Jaota tainas 10 palliks ja rulli need 5 mm paksuseks ja 12 cm läbimööduga veidi ovaalseteks pätsideks. Puista kergelt jahuga üle, kata puhta rätikuga ning lase veel 15 minutit kerkida.

Tõsta pooled tainatükid kuumalse ahjuplaadile. Küpseta kuumas 250-kraadises ahjus umbes 7 minutit. Pita-leivad peavad jääma heledad, aga siiski läbi küpsema.

Tõsta valmis pitad leivakorvi, kata jahtumise ajaks rätikuga(siis ei muutu pita-leivad kõvaks).
Küpseta ülejäänud tainatükid samal moel.

Kui  kasutad kuivpärmi, siis sega kausis jahu, sool, suhkur, ja kuivpärm ning sega juurde umbes 42 C vesi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...