teisipäev, 21. jaanuar 2020

Vaarika-šokolaadi croissant







Tainas: 20tk

Nisujahu 550                 0,660kg
Presspärm                      0,033kg
Suhkur                           0,029kg
Margariin                       0,026kg
Muna                              0,150kg
Sool                                0,008kg
Külm vesi ~                    0,260kg

Kõik toorained segatakse tainaks.
Taina temperatuur 20-22C.
Laagerdumisaeg 10-15 minutit külmkapis.

Vorminine ja täidis:

Nisujahu 550                   0,150kg
Kihistusmargariin            0,220kg(mina kasutasin evesol margariini)
TÄIDIS:
Šokolaadipulk                  0,120kg(mina kasutasin annekese šokolaadi tükke)
Vaarikamoos                    0,150kg

Tainas kihistatakse kihistusmargariiniga ja pannakse kolmeks kokku. Kihistamist korratakse veel kaks korda. Iga kihistamise vahel hoitakse tainast 20 minutit külmkapis. Lahtirullitud taina mõõt on 55x40 cm. 
Lõigatakse 11cm laiused ja 20 cm pikkused 60-65 g kolmnurgad.
Pritsitakse 6-7 g vaarikamoosi, asetatakse peale üks 6 g šokolaadipulk ja rullitakse kolmnurk kokku.
Kerkekapi temperatuur 28-32C. Kerkimise aeg 30-40 minutit.

Viimistlus:

Muna                             0,030kg
Vesi                                0,015kg

Tooted määritakse muna-vee seguga.

Küpsetamine ja viimistlus:

Kakaoglasuur                0,080kg

Küpsetatakse  ~200 C juures 10-12 minutit.
Küpsetamise algfaasis võib vajadusel lisada auru.
Jahtunud tooted kaunistatakse kakaoglasuuri triipudega.
NB! Küpsetusparameetreid võib muuta vastavalt ahju eripäradele.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...