Juubelisai
Ise olen tulemusega rahul. Kogu perele väga maitses. Minul pildil tehtud topelt kogus ja kaalud väiksemad, kuna tegin nelja asemel viis.
Retsept
Koostisosad:
Nisujahu 550 0,485kg
Presspärm 0,030kg
Suhkur 0,107kg
Margariin 0,065kg
Muna 0,025kg
Vaniljesuhkur 0,030kg
Sool 0,005kg
Piim 0,100kg
Vesi~ 0,080kg
Kogus: 2 tk. Ühe saia kaal 400g.
Kirjeldus: Kolme väädiga punutud palmik streisli puistega, saia pikkus 25-30cm.
Tehnoloogia:
Jahu, suhkur, sool, vaniljesuhkur segatakse, lisatakse muna , soe piimna-vee segu koos pärmiga.
Segatakse tainas masinaga ühtlaseks, lisatakse margariin ja segatakse veel 8-10 minutit. Lastakse tainal käärida kuni maht kahekordistunud, segtakse veelkord läbi ja vormitakse 15-20 minuti pärast.Tainas kaalutakse kaheks osaks ja jagatakse kumbi tainatükk veel omakorda kolmeks. Veeretatakse tugevad, ühepikkused ja ühejämedused väädid ja punutaksepalmikuks.
Kerkekapi temperatuur 35-38 kraadi.
Kerkimise aeg 40-40 minutit.
Puiste:
Nisujahu 550 0,020kg
Või 0,010kg
Vaniljesuhkur 0,005kg
Suhkur 0,020kg
Segatakse jahu, suhkur, vaniljesuhkur ja pehme või omavahel puisteks.
Viimistlus ja küpsetamine:
Nisujahu 550 0,080kg
Muna 0,025kg
Vesi 0,025kg
Jahu kasutatakse tööpinnal puisteks toote vormimisel.
Kerkinud palmikud määritakse munamäärdega ja puistatakse peale streislipuru.
Küpsetatakse ~180 kraadi juures 20-25 minutit. Küpsetamise esimeses faasis antakse 15 sekundit auru.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar