reede, 17. jaanuar 2020

Juubelisai

Juubelisai




Ise olen tulemusega rahul. Kogu perele väga maitses. Minul pildil tehtud topelt kogus ja kaalud väiksemad, kuna tegin nelja asemel viis.

Retsept

Koostisosad: 

Nisujahu 550    0,485kg
Presspärm         0,030kg
Suhkur              0,107kg
Margariin          0,065kg
Muna                 0,025kg
Vaniljesuhkur    0,030kg
Sool                   0,005kg
Piim                  0,100kg
Vesi~                 0,080kg


Kogus: 2 tk. Ühe saia kaal 400g.
Kirjeldus: Kolme väädiga punutud palmik streisli puistega, saia pikkus 25-30cm.

Tehnoloogia:

Jahu, suhkur, sool, vaniljesuhkur segatakse, lisatakse muna , soe piimna-vee segu koos pärmiga.
Segatakse tainas masinaga ühtlaseks, lisatakse margariin ja segatakse veel 8-10 minutit. Lastakse tainal käärida kuni maht kahekordistunud, segtakse veelkord läbi ja vormitakse 15-20 minuti pärast.Tainas kaalutakse kaheks osaks ja jagatakse kumbi tainatükk veel omakorda kolmeks. Veeretatakse tugevad, ühepikkused ja ühejämedused väädid ja punutaksepalmikuks.
Kerkekapi temperatuur 35-38 kraadi.
Kerkimise aeg 40-40 minutit.

Puiste:

Nisujahu 550       0,020kg
Või                      0,010kg
Vaniljesuhkur      0,005kg
Suhkur                0,020kg

Segatakse jahu, suhkur, vaniljesuhkur ja pehme või omavahel puisteks.

Viimistlus ja küpsetamine:

Nisujahu 550        0,080kg
Muna                    0,025kg
Vesi                      0,025kg
Jahu kasutatakse tööpinnal puisteks toote vormimisel. 
Kerkinud palmikud määritakse munamäärdega ja puistatakse peale streislipuru.
Küpsetatakse ~180 kraadi juures 20-25 minutit. Küpsetamise esimeses faasis antakse 15 sekundit auru.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...