pühapäev, 12. jaanuar 2020

Kodusai



Tainas: 2tk

Nisujahu 550              0,339kg 
Presspärm                  0,016kg
Suhkur                       0,016kg
Taimne õli                  0,026kg
Sool                           0,005kg
Vesi~                          0,198kg

Kõik toorained segatakse ühtlaseks tainaks ja lastakse käärida 30-60 min. Käärimise ajal lüüakse tainast alla 1-2 korda. Tainas jagatakse kahte võrdsesse ossa ja ümardatakse. Ümardatud tainas puhkab 10-15 minutit. Seejärel vormitakse batoonideks. Pannakse kerkima. Kerkimise aeg 20-50 min. Kerkinud batoonidele tehakse peale 3-4 lõiget.
Enne ahju asetamist viimistletakse tooted vajadusel veega. Küpsetatakse ~190C kuumuses 15 minutit. Küpsetamise esimeses faasis antakse 15 sekundit auru. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-virsikutort

 Kohupiima-virsikutort  1kg Tort koosneb kahest immutatud biskviidikihist, mis on omavahel ühendatud kohupiimakreemiga. Tordi ääred ja peali...